Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού: Ισόβια για 7 από τους 12 κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας!

 Ισόβια κάθειρξη στους 7 από τους 12 κατηγορούμενους στη δίκη για τη δολοφονία του φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, πρότεινε η εισαγγελέας.

Την ποινή της ισόβειας κάθειρξης σε 7 από τους 12 κατηγορούμενους πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Διακστηρίου Θεσσαλονίκης στη δίκη για την δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Νωρίτερα, η έδρα δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους 12 καταδικασθέντες ενώ η εισαγελλέας δήλωσε ότι «δεν μετάνιωσαν ούτε πόνεσαν για αυτό που έκαναν». Το δικαστήριο υιοθέτησε την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για τα ελαφρυντικά στους 12 καταδικασθέντες. Διά των δικηγόρων τους και οι 12 κατηγορούμενοι ζήτησαν μείωση της επικείμενης ποινής, σύμφωνα με το άρθρο 133 ΠΚ περί ποινικής μεταχείρισης νεαρών (κάτω των 25 ετών) δραστών που λογίζεται ως ελαφρυντικό.


Όλοι, εκτός από τον 1ο, ζήτησαν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς όλοι έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Τέσσερις (1ος, 2ος, 3ος και 9ος) ζήτησαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και οι υπόλοιποι το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Οι 7 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία του Άλκη και 5 για συνέργεια. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Α.Β, με ενδεχόμενο δόλο, κρίθηκαν ένοχοι 5 και για συνέργεια 7.

Κατά πλειοψηφία (5-2), ο ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ, με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι για συνέργεια. Οι δύο τακτικές δικαστές που μειοψήφησαν έκριναν ότι η πράξη έπρεπε να χαρακτηριστεί ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επιπλέον, κρίθηκαν ένοχοι και οι 12 για συμπλοκή, οι 9 για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες και για οπλοφορία, οι 7 για οπλοχρησία.

Ακολουθεί η απόφαση επί των ποινών.

Πηγή: skai.gr

Τελευταία Νέα

Πρωτοσέλιδα

Αποτελέσματα

powered by Agones.gr - Stoixima

Εκτύπωση   Email

Related Articles

Let's Get Social

Menu